2012. szeptember 16., vasárnap

Vaníliás Paleo Kalács

Nem vagyok paleo étrenden, inkább csak azért részesítem előnyben ezeket a recepteket mostanában, mert búzaliszt-, és cukormentesek, nem mellesleg mellőznek minden mesterséges anyagot.
Elmira paleo konyhájából



Egy 30 cm hosszú őzgerinc formához (15-18 szelet)

6 nagy tojás

130 g xilit
8 dkg vaj (ghí helyett használtam)
2 evőkanál kókusztej
1/2 teáskanál szódabikarbóna (összekeverve egy fél citrom levével)
1 bio citrom reszelt héja
1 vanília rúd kikapart belseje
50 g mandulaliszt
50 g kókuszliszt





1. A tojássárgáját, xilitet, vajat habosra keverjük kézi mixerrel. Hozzáadjuk a kókusztejet, citromhéjat, egy vanília rúd kikapart belsejét, mandulalisztet és a kókuszlisztet.
2. A szódabikarbónát külön összekeverjük a citromlével és így keverjük a tésztához.
3. A tojásfehérjét külön egy kevés sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
4. Sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát, lefújjuk vajspray-vel, belekanalazzuk a tésztát és 170°C-on, 60 percig sütjük. (Légkeverés nélkül)

2 megjegyzés:

  1. Hú, ez is de guszta, már egy ideje kérdezni akartam, de hogy kell watermark-ot tenni a saját képeidre???? Eddig nem találtam ki hogy kell... :S

    VálaszTörlés
  2. Én Picasa-val szoktam, meg képet szerkeszteni is!

    VálaszTörlés