2012. szeptember 10., hétfő

Töltött Cukkini



Hozzávalók

2 db nagyobb cukkini megmosva, félbevágva
40 dkg darált pulykamell
20 dkg ementáli
3 evőkanál zabpehely
1 tojás
2 evőkanál tejföl
hagyma, olívaolaj, só

Elkészítés

A darált húst besózzuk, olívaolajon, kevés hagymán megsütjük. Ha kihűlt, összekeverjük a felvert tojással és a zabpehellyel, fél óráig állni hagyjuk. A félbevágott cukkinik közepét kikanalazzuk és az üregekbe töltjük a tölteléket. Egy tűzálló tálban, sütőpapíron, fóliával letakarva 15 percig sütjük. Kivesszük, a tetejét lekenjük tejföllel és sajtot reszelünk rá, majd fólia nélkül további 15 perc alatt rásütjük a sajtot. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta :), így is kipróbálom majd :), ügyes doktorálás lett ;) a tejföl és a zabpehely nagyon ötletes!

    VálaszTörlés
  2. Ó, köszi Pali, és milyen finom volt, mondom ezt én akinek a cukkini nem a kedvenc zöldsége :P

    VálaszTörlés