2013. május 18., szombat

Bögrés Mákos

Egy jól ismert magyar klasszikus reform bőrbe bújtatva.

Hozzávalók:

1 bögre darált mák
1 bögre zabkorpa
1 és 1/4 bögre forró víz
1 zacskó sütőpor
2 egész tojás
3 evőkanál darált lenmag
1 teáskanál fahéj
Édesítő ízlés szerint (2 ek.)
Szilvalekvár
Vajspray

1 bögre = 3 dl

Elkészítés:

A zabkorpát leöntjük forró vízzel és 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a mákot, èdesítőt, sütőport, fahéjat, tojásokat és a lenmagot. Vajspayvel kifújt vagy kivajazott-lisztezett tepsibe (10x30 cm) borítjuk. Előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon 35 percig sütjük. Egy tűpróbás ellenőrzés után, ha átsült a tészta, kihűtjük. Vízszintesen kettévágjuk és a közepét megkenjük cukormentes szilvalekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése