2013. január 27., vasárnap

Az én Carbonaram





A carbonara egy olasz tésztaétel, az alaprecept tojás, sajt, és bacon felhasználásával készül. Az enyém egy picit magyarosabb, éppen ezért szószosabb és fokhagymásabb. Tökéletes választás, ha nagy és éhes társaságra főzünk, de valami gyorsat, egyszerűt, mégis dekoratívat szeretnénk. Csak egy petrezselyemlevelet kell a tésztarakás tetejére tenni, és olyan mintha étteremben készült volna. :)






Hozzávalók

30 dkg bacon szalonna
3 dl főzőtejszín
15 dkg sajt (trappista)
fél kávéskanál bors
1 kávéskanál petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
250 g durum fusilli vagy spaghetti tészta

Elkészítés

A csíkokra vágott bacont egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon üvegesre sütjük. Felöntjük a tejszínnel, befűszerezzük, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Forralunk rajta egyet és beleszórjuk a lereszelt sajtot is. Ha a sajt elolvadt és homogén mártást kaptunk, beleforgatjuk a kifőzött tésztát. Petrezselyemlevéllel tálalhatjuk.

Megjegyzés

A hozzávalók arányait nem kell túl komolyan venni. Ha húsosabban szeretnénk elkészíteni, használhatunk több szalonnát, ha szószosabban több tejszínt vagy kevesebb tésztát.

1 megjegyzés: