Hozzávalók 6 darabhoz:
130 g csokoládé
130 g vaj
2 nagy tojás
1/2 pohár tönköly fehér liszt
egy csipet só
200 g krémsajt
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 nagy tojás
1 evőkanál folyékony édesítő (vagy 2-3 evőkanál méz)
A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. Ha kihűlt belekeverjük a lisztet, sót, tojásokat.
A krémsajtot összekeverjük a vaníliával, tojással, édesítővel.
6 nagyobb méretű muffin szilikon sütőforma között szétosztjuk a csokis tésztát, és mindegyik tetejére krémsajtot kanalazunk. Egy villa segítségével márványos mintát készítünk.
150°C-on, 35 perc alatt készre sütjük.
Másnapra - hűtőben tárolás után - egy picit megkeményedik a csoki és a vaj miatt, de pár másodperc mikrózás után - mivel összeértek az ízek - talán még finomabb, mint a sütés napján.
Másnapra - hűtőben tárolás után - egy picit megkeményedik a csoki és a vaj miatt, de pár másodperc mikrózás után - mivel összeértek az ízek - talán még finomabb, mint a sütés napján.
*Tipp: Ezt a sütit talán úgy lehet feldobni, ha a csokoládé nem egyszerű tejcsoki vagy étcsoki, hanem karamellás, oreo kekszes, áfonyás, akármilyen ízesített, de el tudom képzelni fehér csokival Milkás krémsajttal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése