2012. augusztus 1., szerda
Zabpelyhes Mákos-Meggyes és Mandulás Muffin
Mákos - Meggyes Muffin (15-16 db)
20 dkg teljes kiőrlésű Graham liszt / Rozsliszt
10 dkg zabpehely
1,5 bögre mák
2 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2,5 dl tej
1 kisebb dobozos natúr joghurt
meggy (4-5 db meggyet kell számolni egy muffinra)
2 evőkanál folyékony édesítő
Mandulás Muffin (15-16 db)
20 dkg teljes kiőrlésű Graham liszt / Rozsliszt
10 dkg zabpehely
1,5 bögre darált mandula
2 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2,5 dl tej
1 kisebb dobozos natúr joghurt
szeletelt mandula a tetejére
2 evőkanál folyékony édesítő
(2 teáskanál mandula aroma, 1 evőkanál mandula likőr (Amaretto) - kihagyható
Az elkészítés mindkét esetben ugyanaz: A hozzávalókat összekeverjük, és muffin sütőformába kanalazzuk.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
Ez a tészta elég hajlamos rá, hogy beleragadjon a muffin papírba. Legjobb esetben le lehet szedni a papírt a sütiről, ha kihűlt, de lehet, hogy még akkor is maradnak sütidarabok a papíron. Másnap viszont már könnyen eltávolítható. A legjobb szilikonos muffin formában sütni.
Reformtipp:
Ha szeretnénk még egészségesebben elkészíteni ezt a receptet lehet dúsítani:
- lenmaggal (ebben az esetben: 150 g graham liszt/rozsliszt + 50 g lenmag)
- szőlőmagliszttel (2 teáskanál)
- búzacsírával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
A hétvégén készítettem el a meggyes-mákos muffint, és istenire sikeredett! Annyit módosítottam az eredeti verzióhoz képest mindössze, hogy apróra vágott manduladarabokkal gazdagítottam, a tojásokat kettéválasztottam, és a fehérjéket habbá vertem, majd a legvégén a többi hozzávalóból kreált masszához adtam. Továbbá egy kis reszelt citromhéjat, pici fahéjat és szegfűszeget is belecsempésztem a tésztába. :)
VálaszTörlés