Ma viszont palacsintát sütöttem, és valahogyan eszembe jutott, hogy miért ne készíthetnék Gőz-Palacsintát? A szilvalekvár, a vanília puding és a mák isteni együtt. A tészta már csak részletkérdés.
Így tehát először sütöttem egy Zabkorpás Palacsintát:
Hozzávalók (16-17 darabhoz):
- 8 ek. zabkorpa
- 4 ek. zabliszt
- 4 ek. MasterMix
- 4 egész tojás
- 3 dl tej
- 6 dl szódavíz / szénsavas ásványvíz
- 1 ek. olvasztott vaj
- 1 ek. folyékony édesítő
- egy csipet só
- 1 kk. vanília aroma
A hozzávalókat összeturmixoljuk, egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk, hogy a zabkorpa, ill. a zabliszt megdagadhasson. Teflon palacsintasütőben kisütjük. Zsiradék nélkül is megsül, az a titka, hogy jobban meg kell sütni, mint a fehér lisztes palacsintát, különben elszakad megfordítás közben.
Miután kisütöttük a palacsintákat, elkészítjük a vaníliapudingot. Én Dr. Oetker-t használtam. Kicsit sűrűbbre készítettem, hogy villával is könnyen lehessen enni. Nem szeretem amikor túl folyósak az öntetek.
Szilvalekvárnak a saját házi készítésű szilvalekváromat használtam.
A mákot pedig kávédarálóban összedaráltam egy kis xilittel: 1 ek. mák + 1 tk. xilit elég 4 palacsintára, vagyis 2 adagra.
A tálalás úgy nézett ki, hogy két palacsintát megkentem szilvalekvárral, háromszög alakba hajtottam, egymással szembe lefektettem egy tányérra, leöntöttem a forró vanília pudinggal, végül megszórtam a darált mákos-xilites keverékkel, és íme:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése